måndag 15 oktober 2012

Fiske I Thailand

Siamesisk Karp
Pacu
Nu är jag (Henke) hemma efter en liten bröllopsresa i thailand med frugan.
Och Självklart var ju fiske ett måste även på en sån resa.
Hade hört talas om en sötvattensjö med såkallade monsterfiskar och de måste man testa för har alltid drömt om att fånga en Redtail Catfish och det skulle finnas i denna sjö plus massa olika arter till.
Frugan som var kamerakvinna för dagen och jag blev upplockade tidig morgon och begav oss mot sjön med stora föhoppningar.
När vi kom fram så blev jag tilldelad en guide som skulle va med mig hela dagen och engelska va inte hans grej riktigt, så mycke flaxande och pekningar fick det bli under dagen.
Landade 2 fina fiskar ganska fort och den första va dagens största som var en siamesisk karp på ca 10kg och den andra var en paroonhaj.
Sen var det helt dött fram till lunchen som blev tro det eller ej men de blev ris me nån gryta.
Efter denna lilla luch gjorde vi en förflyttning till andra sidan av sjön och fick ytligare en medhjälpare som skulle hjälpa mig att få min Redtail så nu hade jag 5spön som vi hade koll på.
För flyttningen var inte så dum för nu va de fisk på nått spö hela tiden och lyckades få ett trippelhugg som jag lyckades landa alla tre och de va 3 olika arter:) dock ingen redtail.
När jag landade min 19e fisk för dagen hade jag anvädt närmare 2 Stora tunnor med bröd och mäsk och nu var det slut med en timmes fiske kvar.
Indisk Karp
Så 2 spön hade vi riggat med fisk som skulle va extra fint till min drömfisk, dessa spö hade vi hängt en vit näsduk på vadera så vi skulle se om nått drog iväg med betet.
Medans vi satt och disskutera om redtailen som tydligen var en riktigt svårflörtad fisk som de kunde ta flera veckor innan nån lyckades  landa nån.
Plötsligt ser jag när näsduken börjar vandra och jag börjar skrika och springa, dom gör tummen upp och hänger på efter.
Nu börjar fajten och tungt blir det för jag får lägga mycke tyngd bakom för att den inte ska in under ett förfallet hus som ligger i vattnet.
Tillslut så lyckas jag landa min drömfisk och lyckan och adrenalinet är på topp när man lyckats.
Dom uppskattade den till 8kg men jag hade varit lika glad för en på 1kg för visst är det en fin fisk.
Arter jag landade var Siamesisk,Kinesisk och Indisk Karp, Paroonhaj, Pacu( den med tänder som serut som en människas) och Redtail Catfish.
Så är ni Phuket åk dit (http://www.phuketfishingpark.com/) om ni vill fightas med Phukets Monster fiskar.
RedTail CatFish
ParoonHaj
                                                                                                               C&R som alltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar